Căutați pe site

Performanța Desjoyaux

Născută dintr-o experiență personală, piscina Desjoyaux a devenit un concept, un model de performanță, o reușită.

Desjoyaux inventatorul !

Pentru a-și împărtăși bucuria cu alte familii, Jean Desjoyaux imaginează un produs simplu și accesibil tuturor.
Un nou tip de piscină care se bazează pe două concepte exclusive și diferite : structura monobloc și filtrarea fără țevi.
Piscina Desjoyaux își întâlnește rapid publicul. Simplitatea sa, calitatea sa artizanală la scară industrială , posibilitățile infinite pe care le oferă, atât din punctul de vedere al formei, cât și al opțiunilor în materie de echipamente stau la baza succesului său…
Cu peste 210 000 de realizări pe cele 5 continente, Desjoyaux este în prezent primul constructor mondial de piscine îngropate din beton.

Pentru a-și împărtăși bucuria cu alte familii, Jean Desjoyaux imaginează un produs simplu și accesibil tuturor.

50 de ani de Desjoyaux în date-cheie

1966 : Jean Desjoyaux, antreprenor în domeniul zidăriei la acel moment, își construiește prima piscină pentru a oferi copiilor săi un spațiu de vacanță acasă.

1969 : Crearea societății Desjoyaux Bâtiment a cărei activitate a vizat clădiri, pardoseli și piscine.
« Toate dezavantajele clădirii reunite într-o singură lucrare » Jean Desjoyaux

1974 : După ce a testat numeroase modalități de construcție a piscinei, Jean Desjoyaux a inventat un nou sistem de cofraj și a înființat societatea Forez Piscines pentru a susține acest concept inovator. I s-a alăturat atunci primul concesionar, Patrice Payre din Clermont Ferrand. Desjoyaux realiza în acea epocă 120 de piscine pe an, în medie.

1978 : La 4 ani după ce s-a născut ideea, a fost depus primul brevet pentru cofraj « perdu ». Acesta este un cofraj permanent activ a cărui compoziție a evoluat în timp.

1983 : Crearea unui sistem de filtrare fără țevi, un produs revoluționar pentru această epocă.

1984 : Crearea unei rețele de dealeri exclusivă grație, printre altele, unui concept unic.

1988 : Deschidere pe plan internațional, cu o primă apariție pe piața din Spania.

1991 : Investiția într-un nou sit de producție marcând trecerea de la artizanat  la industrializare. Este vorba despre democratizarea piscinei prin diminuarea prețurilor. Realizările ajung la 4 456 de piscine pe an, în medie.

1992 : Intrarea pe a doua piață a Burselor de Valori din Paris. Începerea reciclării de materiale plastice.

1997 : Prima marcă de piscină la TV.

2000 : Noul logo-ul păstrează doar numele de familie pentru a fi ușor de pronunțat la nivel internațional. Reciclarea de baloturi HDPE în structură.

2006 : Deja peste 300 de puncte de vânzare în 70 de țări !

2007 : Punerea în funcțiunea a noului atelier de concasare cu o capacitate de 9 000 T/an, integrarea proceselor și a tehnicilor de producție la sit. 13 930 de piscine pe an, în medie !

2011 : Integrarea fabricării izolației.

2014 : Integrarea unui nou proces industrial: un atelier de extrudare.

2015 : Lansarea piscinei flotante „Mobipool”, inovație mondială.

În prezent : Copiii al căror tată a construit prima piscină sunt în prezent însoțiți de întreaga familie pentru a continua dezvoltarea societății Desjoyaux. În ultimii 5 ani au fost făcute investiții de 50 de milioane EUR pentru a oferi încă și mai multă bucurie.